Петима мигранти са загинали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки от Франция с лодка

...
Петима мигранти са загинали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки от Франция с лодка
Коментари Харесай

Петима мигранти загинаха при опит да прекосят Ламанша

Петима мигранти са загинали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки от Франция с лодка рано тази заран, съобщиха френските морски управляващи, съобщи ДПА.
Сутринта управляващите са били осведомени, че няколко души са починали, опитвайки се да отплават от френски води към 2 часа сутринта.
В рамките на голяма незабавна операция са били избавени 32 души. Те са откарани в Кале, други двама души са били в сериозно положение, оповестиха френските управляващи.
Според френски медии причина за случая е било това, че мигрантите са се опитвали да се качат на лодката в тъмното и при ниски температури.
Френската морска префектура, която дава отговор за Ламанша и Северно море, заяви, че няколко оживели са се пробвали да стигнат до плажа, а избавителните екипи са разкрили шестима души в безсъзнание във водата и на скалите по крайбрежието.
Други двама били открити в тежко положение. Единият бил откаран по неотложност в болница, а другият получил здравна помощ на място, той като бил изпаднал в тежка хипотермия, се споделя в известието.
От префектурата споделиха, че избавителен хеликоптер остава в подготвеност, а изискванията в Ламанша са " изключително рискови ".
Британският външен министър Дейвид Камерън сподели, че " покъртителните " смъртни случаи демонстрират, че Великобритания трябва " да спре лодките ".
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър разказа случая като „ трагична загуба на живот “ и сподели, че е изцяло склонен, че тези пресичания на Ламанша би трябвало да бъдат спрени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР